Тези чудни динозаври

Misaikasaurus

Интересни са тези същества, владели земята преди толкова много години… Макар и изчезнали, сега те владеят въображението на хората.

Четох статия в „National Geographic“ за това как учените откриват една челюст. Тя е на вид динозавър (изображение горе). На базата на една едничка останка, специалистите започват да предполагат как е изглеждало животното.

Това са хора, по-интелигентни от мен; прекарали са десетки години сред негостоприемни географски места в разкопки. Още повече прекарано време в лаборатории, взряни в късове от миналото… Създава се приблизителен модел, който след обсъждания с колеги претърпява корекции. След това се започват дисертации, семинари и конференции за да се сподели научното откритие пред всички заинтересовани.

Толкова много труд за разгадаването на едно животинско същество! Впечатлени сме от Dracorex. Със своите буци и шипове по черепа, този екземпляр много напомня на драконите, описвани в приказните истории. Кой би повярвал, че зад свирепата външност, се крие растителнояден динозавър!?Dracorex

Загадките и мистериите са милиони, колкото са и годините от изчезването на тези същества. Преди колко милиона години е имало динозаври?

Не смятам, че точните цифри, които науката подчертава са верни! В крайна сметка, кой от нас е живял „по онова време“ за да знае с точност.

Има само един, който знае защо са изчезнали динозаврите?

И това е техният създател. Еволюцията? Не не мисля.. Невъзможно е такива огромни и същевременно, толкова грациозни същества да са плод на еволюция. Господ е създателя на динозаврите. Бог, който не е само някаква висша сила. Бог, който е описан в християнството като Творец: на световете, на земните и небесните същества. И така, ако динозаврите са любопитни, колко по-необятен и спиращ дъха е техния Творец? Изхарчените финанси, труд и усилия за разгадаването на изчезнал вид… Дали влагат хората толкова много труд в търсене на Създателя на динозаврите?

Естествено, че Бог няма вкаменелости или кости… Затова опознаването Му не е толкова лесно. С химически анализ и лъчеви експерименти, не може да се определи възрастта на Бога. Опознаването на Бога става чрез вяра.

Amargasaurus

Advertisements

2 thoughts on “Тези чудни динозаври

  1. Мариа 31, октомври, 2010 / 14:49

    Тези динозаври са много интересни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s