Сциентологията, Том Круз и още нещо…

tom-and-katie.jpg В последните десетина дни се вдигна голяма шумотевица около няколко видеоматериала на Том Круз. В тях е заснет да произнася реч, получавайки награда от религиозното движение на сциентолозите. Появиха се стотици публикации и интернет страници за Том Круз, Кейти Холмс и дъщеря им Сюри. Постоянно ни залива информация, която е трудно да се отсее. Индивидът от край време се е интересувал от съществуването на тайни общества. Опитвам се да не изпадам в крайности и да мисля трезво относно нереалистични твърдения. Ето някои факти: – Том Круз обявява публично пристрастията си към религиозната секта от 1990 г. След трагичните събития от 11 Септември 2001 Том Круз целенасочено води кампания за популяризирането на сциентологията.

– След като са качени в YouTube.com видеоматериалите от церемонията по награждаването на Том Круз са блокирани и забранени. Странно действие на цензура, предвид либерализма на най-популярния домейн за видео. Църквата на сциентолозите твърди, че са нарушени авторски права. В търсачката на Google.com сред 10те най-търсени теми е „Сциентология, Том Круз и Кейти Холмс”. Книгите на тази тема се изчерпват от тираж за дни. Писателят Андрю Мортън издаде провокативната “ Том Круз: Неупълномощената автобиография“. В нея има описания и твърдения граничеши с фантастиката. Адвокатите на сциентолозите се канят да внесат иск в съда за 50 млн. долара компенсации от издателите. Какво е сциентология?

Основател на учението на сциентолозите е американският писател фантаст Лафайет Роналд Хъбард (1911-1986). През 1949 г. той заявява публично: „Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия.“ И през 1954 г. официално регистрира своята Сциентологическа църква.Той отхвърля християнското учение за единствения Бог и смята, че има много богове, някои от които са по-висши от другите.Това което твърди учението е че съществува прераждане на хората на духовно ниво. След всеки живот, човек е обременен. Може да се пречисти след специално „прослушване” от сциентолог. По време на тези скъпоплатени сеанси, човек споделя лични неща и тайни от миналото. Под формата на положително мислене се твърди, че човек може да бъде излекуван от болест, да се откаже от пристрастяване и превъзмогне емоционални сривове. Винаги споделените лични неща се записват и биват използвани в подходящия момент. Сциентолози са осъждани за изнудване на хора – изисквали се имущество, пари и услуги. В Германия на сектата е отказана регистрация, но въпреки това те откриват огромен център в Берлин. Има подозрения, че сциентолозите изграждат свои тайни служби в тези страни, за което в Европа са платени баснословни суми.

Истината с главно И

Християнстовото и Библията ясно говорят по въпроса за човечеството.Всички хора са с грешна природа и не могат просто да станат добри със свои усилия. Изчистването става, както пише в Римляни 3:24,25

„ Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога, а с Неговата благост се оправдават даром, чрез изкуплението, което е в Исус Христос”.

Том Круз настоява в интервю че има силата и авторитета да помага и освободава хората. Но въпреки голямото му желание, Том Круз не е Месия, не е Бог. Само и единствено Бог може да даде спокойствие и мир на човешката душа. Не говоря това от теория, на практика в живота си го изпитвам. P.S. Понеже вярвам в свободното слово, публикувам и връзки, свързани с публикацията. Ако този блог ненадйно изчезне от интернет пространството, поне ще знаете причината =: )

Снимка: http://www.focus.de

Връзки:

http://gawker.com/5002269/the-cruise-indoctrination-video-scientology-tried-to-suppress

http://www.bernie.cncfamily.com/img/tom_cruise.jpg http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-01-07&article=216997

Advertisements

4 thoughts on “Сциентологията, Том Круз и още нещо…

  1. Borislav 23, февруари, 2008 / 14:49

    Ти към сциентологията ли гравитираш? Въпрос просто от любопитство…

  2. deni4ero 24, февруари, 2008 / 14:49

    @Borislav – извинявай, че ще ти отговоря вместо него, но в статията му се дава отговор, че не гравитира около сциентологията. Не се заяждам 🙂

  3. Анонимен 27, февруари, 2008 / 14:49

    Шегичките са хубави, но нещата наистина са много сериозни. Смятам, че човек трябва да погледне трезво на нещата, да прочете няколко пъти статията и да си зададе въпроса за важните неща в живота, и дали е важно за нас да имаме-мир и радост в душата. Бъдете щастливи!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s