Остров с музика

lonely-hammock.jpg

За всеки човек музиката е нещо индивидуално и лично. С определена песен са свързани спомени и моменти от живота. В известен смисъл слушайки любим албум, се изолирам на самотен остров. Това музикално уединение е избрано умишлено. Не е нито корабокрушение, нито изгнаничество. На това място съм сам със своите мисли. На това място съм спокоен и глух за шумотевицата на ежедневието. На острова “презареждам своите батерии”. На острова съм сам, но не самотен. Как може да ти е скучно с такива прекрасни творци:

acapella-praise.jpg Acapella Praise

Този албум е подарък от семеен приятел – Иван (Johnny), при негово завръщане от Шотландия. През 1994 нямаше много чудестранни албуми в страната ни, особено в категорията “gospel”. Различни състави изпълняват песни за прослава на Господа, само с уста, без инструменти.

queen.jpg Queen

Ако съм на самотен остров поне 10 години, вечните парчета на Queen не биха ми омръзнали никога! Истинския облик на английската група дава Фреди Меркюри. Истинска загуба за човечеството е неговата смърт. Но най-глупавото е, че той сам е избрал края си.

madonna.jpg Madonna

Уважавам хората, които дълго време са на върха. А Мадона е непрестанно актуална, благодарение на музикален нюх, далновидни продуценти и познаване на вкусовете на аудиторята. В класациите за най-продавани албуми тя присъства в категории “pop”, dance”, “modern”, “oldies”… още от 1986 година.

benassi-bros.jpg Bеnassi Bros

Малко модерно звучене, да бе не помислите за някой старик = : ) Дискотечен ритъм, който ме кара да стана и да танцувам. Приятни мелодии с не толкова трудни текстове.

sting.jpg STING

Винаги ми е действал успокояващо. Неговия специфичен тембър разведрява и някак си ми става по-леко. Още от дните с “Police” има доста фенове, но соло албумите ми допадат повече.

u2.jpg U2

Каквото и да напиша за великите изрландци, няма да е достатъчно. Разнообразен репертоар, стрхотна китара, много хитове останали за идните поколения. Най-вече ги уважавам за тяхната благотворителна дейност. Боно е моторът, но цялата група използва своя имидж, време, средства и влияние за омиротворителни цели. А в последните години и за опрощаване на дълговете на африканските нации. Вместо да смъркат хероин седнали на стари лаври, работят за каузата на гладуващите. Похвално!

bg-flag.jpg

Оставям българското и родното за накрая. Народни песни, които са сърцето на България. Националния химн и “Моя страна, моя България” бих слушал, където и да съм по лицето на земята.

Тази статия е част от поредица “ Любими албуми на самотен остров“

1. Това са правилата:

2. Играта e започната от Майк Рам на Сребърната планина

3. Любезно ме покани Диана от Панаира на Vira

4. Ще се радвам да прочета за любимите албуми на

Людмил Ятански – малко по-различен тип музика

Longalon – сигурно си канен, но няма статия на тази тема

Majah – надявам се да сложиш още някой страхотен изглед

Снимки: *Micky ; cduniverse.com; www.segabg.com/

Advertisements

5 thoughts on “Остров с музика

 1. vira111 1, февруари, 2008 / 14:49

  Много хубаво си го написал!

 2. Longanlon 2, февруари, 2008 / 14:49

  Благодаря ти за поканата! 🙂

  Тя е четвъртата, която получавам за тая игра, но аз помня седмо правило 😉

 3. vira111 2, февруари, 2008 / 14:49

  Кое е седмо правило, че ме озадачи?

 4. bulpete 2, февруари, 2008 / 14:49

  Адашът е написал статия „като по учбник“, която съм сложил в своите Favoutites. 11 правила за успешен блог: http://longanlon.bloghub.org/235

 5. vira111 2, февруари, 2008 / 14:49

  А-ха! Но там пише „Няма лошо да се участва в инициативи, но пишете за това само ако имате какво да кажете.“ Така че ние сме го спазили!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s