Сбор-ище на блогъри: BlogCamp 2008

bcamp3.pngНа първо място огромна благодарност към “Бого” Шопов и всички съдействали за провеждането на БлогКамп 2008. Винаги са ме вдъхновявали хора, които освен, че са посветени на една кауза, безкористно обучават и други. А определено каузата за развиване на “блог културата” в България е ценна.

На второ място благодарности към спонсорите. Осигуриха финансова подкрепа за ангажиране на зали в центъра на София. Не ни губиха времето с презентации, които нямат нищо общо с темата – напротив ненатрапчиво допринесоха за добра атмосфера.

Какво бе полезно за мен? Да се запозная с физическото измерение на доста блогъри. Чел съм някои статии на даден човек и без да съм го виждал лично, сякаш го познавам. Това е и една от ценните страни на Интернет… приет си не заради това как изглеждаш. Хората ценят, твоите размишления и публикации на първо място. Е, след като ме видят, фенките стават повече, но това е друга тема = : )

Полезно за мен бе,че видях хора, които са интелигенти, мислещи и предприемчиви. Както каза “Комитата”, блогърите са лидери в българското общество. Моето мнение, може да повлияе на възгледите на неограничен брой хора! Затова имам отговорност не просто да си щтракам на клавиатурата, не просто да бълвам негативизъм и разрушителни идеи! Мога да бъда вдъхновител, мотиватор, провокатор и най-вече “човек на място.”

Видях и голям брой читатели. Приятно е, когато има хора, които не са безразлични към твоите мисли. Приятно е да видиш хора, които са вдъхновени да започнат да пишат. Колкото повече личности разсъждават, откъсват се от въртележката на сивото ежедневие, толкова по- добре. А колкото повече, освен да разсъждават и правят нещо по въпроса – толкова най-добре.

Малко градивна критика. Зала за лекции и семинари. Зала за храна и питиета. Балкон за общуване на слънце и свеж въздух. За съжаление всички дейности се скупчиха в голямата зала. Говорител по интересна тема, трябваше да се надвиква с приказващи помежду си “разпускащи блогъри”. Ако искаш общуване и биричка, отиди в някоя от страничните зали. Като бърбориш по време на семинар, показваш неуважение към човека, отделил време и енергия да се подготви. Да не говорим, че пречиш на останалите, които не могат да се концентрират в дискусията. Организаторите, според мен, трябваше да дадат малко напътствия по този въпрос.

Иначе, страхотна инициатива! С удоволствие ще присъствам отново на такива събирания; ще доведа и другарче! Бого, ще помагаме ако трябва = : )

Advertisements

3 thoughts on “Сбор-ище на блогъри: BlogCamp 2008

 1. Bogomil 25, февруари, 2008 / 14:49

  Благодаря, а помощ никога не отказвам.

 2. Longanlon 26, февруари, 2008 / 14:49

  Не беше лошо събитието – позапознахме се. Според мен обаче вниманието на всички се изчерпи до обяд и нататък всичко премина в сладки приказки на групички и (не)организирано пиене в съседните заведения, което бе най-доброто от всичко 🙂

  Следващият път – пак.

 3. bulpete 26, февруари, 2008 / 14:49

  Съжалявам, че само се разминахме с теб адаш. Ама постоянно фенове около теб.. явно много хора си имал да черпиш!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s