Красива София

Напоследък около мен се чуват реплики за „ следваканционна депресия”, „връщане към реалността в София”, „ задръстванията започват”, „Софийският боклук пак запъпли нежелан”.
Затова реших да ви покажа малко снимки на столицата. Да видите другото й лице …

КРАСИВА СОФИЯ

 


 

Снимки: Traces in the sand, Hristo_sh, Maykal, Plamen Stoev, Ropmann, Kozmenn, Sun4danse4, Ilian Hristov,

Advertisements

13 thoughts on “Красива София

 1. Тео 27, август, 2008 / 14:49

  Това е по – скоро небето над София, а не самата тя. София е най – грозната столица в Европа и не само!!!

 2. КОЙЧО КРАТУНЧЕВ 28, август, 2008 / 14:49

  НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО КРАСИВА СОФИЯ

 3. bulpete 28, август, 2008 / 14:49

  Добре, два гласа „против“ столицата!
  Някой „ЗА“ ?!

 4. Kiril Slavov 28, август, 2008 / 14:49

  София беше един от най-зелените градове в Европа, сега вече е ужасна смесица.Въпреки това искам да кажа, че центъра и старите сгради са невероятни, имало е едно време живот в София, аристокрация, но със комунизма всичко си……….! А в днешно време масовото строителство не придава хубав вид. Въпреки всичко аз си ОБИЧАМ родният град.
  P.S. Не забравяйте, че София е един от най-старите градове в Европа!!!!

 5. Людмил 30, август, 2008 / 14:49

  Много е красива София. Браво Пепи! Зависи с какви очи я гледа човек. За болния всяка храна и всяка гледка са неприятни.
  София е един развиващ се град, град на контрасти. И това е много интересно. Много ми е мъчно, че неверието е ослепило очите на хората и не могат да се наслаждават на живота. Но надявам се и вярвам Бог да съживи народа ни и да станем различни!

 6. Андрей Неделчев 1, септември, 2008 / 14:49

  И аз се отвращавам през повечето време от София, но това си е моя град. И има и хубави моменти. Благодаря ти за тези снимки и този пост!

 7. deni4ero 1, септември, 2008 / 14:49

  аз също не харесвам София, но снимките, които си направил ме настръхнаха. Браво! Всяко нещо си има двете страни 🙂

 8. Сандо 31, октомври, 2008 / 14:49

  Снимките наистина са добри! Е, не всички де… Защото дори и привечер, когато почти нищо не се вижда заради оскъдното улично осветление, панелките пак са невероятно грозни – олющени, санирани-недосанирани, разкривени, с ръждясали винкели по терасите и т.н.
  Обиколил съм доста столици по света и намирам София за най-грозната от всички.
  Съжалявам, но няколкото прилични сгради в центъра не могат по никакъв начин да компенсират останалото.

 9. LuniTooNs freAk"Hamstera:) 18, ноември, 2009 / 14:49

  Напоследък само това ми е в главата! Ако щете вярвайте но мен страшно ме интерсува най-вече красотата и чистотата в града в който живея!!! Центъра е наистина красив , макар че дори там не ги е било срам да не реставрират сградите с по-значима архитектура и въобще все пак центъра е ! Все пак София е ! Друг такъв град никъде няма ! Хората и да искат да го правят мръсно пак няма да окляпат толкоз , пак ще ги интерсува че фасадите на сградите са грозни, гадни и са рушащи се най-малкото ! Аз минавам през Модерно , пардон от тамошните назовано „Мизерно“ предградие и вярвайте ми не ми се живее … По-голям ужас здраве му кажи.. В мирно време , членка на ЕС , срам!!!! А на хората най-лошото е че не им прави впечатление , то боклука те си го правят и имам чувството , че така им е уютно да си се ровят в боклука и мръсотиите и като ги гепи някоя пандемия .. Аз ви казвам не се диша , не може да се върви по улиците , кално е , грозно е , а това си е нашето… София не е толкова безнадеждна , малко боя , малко асфалт , леко почистване и най-важното добросъвестни граждани иначе квото и да става пак се стига до гнусния буламач както е в момента! Не се издържа тук,но аз вярвам , че мога да ентусиазирам хората да пазят чисто , да направят проект „Красива София“ ама не като на Масларова , аз резултат не виждам от нейните простотии … И стигаме до извода , че ако не си го направиш сам , друг няма кой , най-малко онези жадни , дебеловрати българоубиици!!!! Айде стискайте палци на мен и на мойте приятели, които ще основем екип „Децата на София“ да успеем да променим нещо ! И най-малкото което и вие се включете някак, делата говорят сами за себе си ….:) Успех!

 10. Петър 29, ноември, 2009 / 14:49

  Всичко подкрепям, София има много красоти, предлагам ти все пак да махнеш първата снимка с некадърната статуя, защото е позор за историята. За красива, макар и отдавна занемарена архитектура виж Захарна фабрика.

 11. рътьо 20, юни, 2010 / 14:49

  На София и липсват инфраструктура и исторически забележителности.Може ли някой да каже колко туристи годищно посещават София?Мога да ви кажа за Прага-2 МИЛИОНА!!!
  За сравнение-цялата ни черноморска ивица-Бургас Варна и курортите годишно привличат около 3 милиона туристи.

  • Петър Дж. 14, ноември, 2010 / 14:49

   Не разбирам какво има общо Прага със София? Прага е краасив град, който също има своите недостатъци, но не намирам смисъла да правим това излишно сравнение. Щом за вас Прага е нещо толкова знаменателно, защо все още сте в България ( и най-вероятно София)?

 12. Евгения Богданова 4, октомври, 2010 / 14:49

  Здравейте г-н Янков,
  В София има много красиви места, ако човек я гледа с обич. Аз работя в Столична община и точно на такива красиви места имаме желание да публикуваме снимки в рубрика „Фото галерия“ в бъдещия обновен сайт на общината. В нея ще поставяме красиви, актуални снимки на София, изпратени ни от граждани и гости на столицата и Вашите би могло да бъдат едни от първите. За всяка снимка освен мястото ще посочваме и нейния автор.
  Ако сте съгласен да споделите някои от снимките си чрез интернет сайта на Столична община, моля да ни пишете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s