с. Гургулят

През почивните дни бях в с. Гургулят. На 30 км. от София по пътя за Калотина се проведе един семинар, организиран от БХСС.

В края на петъчния работен ден, с падането на тъмнината привърши и ориентирът ми. Загубих правилния път няколко пъти. Добре, че бяха напътствията на приятел за да се добера до хотел Алексиевата къща.

img_3200

img_31062img_31146

Доволен съм от луксозната обстановка на сравнително достъпна цена. Персоналът е много учтив, а базата е идеална за работни семинари или „тийм билдинг”. Препоръчвам хотела с две ръце, а за домашната баница на закуска, ще ви оставя да се изненадате сами.

Участвах в организацията по програмата и обучението. При такъв род събития, е важно да се уцели баланса между полезното и приятното. Полезното бе обучение за различните психологически типове личности. Част от моята тема, бях публикувал вече в блога (тук) . По достъпен и практичен начин бе обяснено, как да се ориентираме в подходящата сфера на работа, в зависимост от типа личност.

lecturer2

img_31291

Приятното бе, че имаше достатъчно свободно време за разходки до местността Пеключки камък и скала от която извира вода.

Село Гургулят е известно и с битката, която се е провела в местността. Нацелихме точната дата – 7 Ноември, когато преди 123 години са загинали много български войници и жители. За сръбко- българската война и битката при с. Гургулят – тук.

В памет на тези смели хора е посторен внушителен монумент. „Пантеонът“ е изграден от червен бетон с размери приблизително 700 кв.м и височина около 20 метра. В центъра на монумента се намира статуя на жена, символизираща Майка България, натъжена за загубените чеда. Днешните деца на България, бяхме респектирани от саможертвата.

img_3173img_32071


Радвам се, че успях да имам пълноценно време на почивка и общуване. Младите хора, с които прекарах времето си са интелигенти и културни. Обсъждахме много и разнообразни теми във весела и приятна компания. Компания на завършили студенти с християнско самосъзнание.

p1000239

Жадни сте за още снимки от с. Гургулят? Ето тук

flye2008r


Advertisements

3 thoughts on “с. Гургулят

  1. Анонимен 11, ноември, 2008 / 14:49

    Пепи,

    браво за този хубав разказ и снимки.

    На сетивните типове като мен такива материали помагат да останем не само с хубаво усещане от проятното прекарване, но и с ясни спомени:)

  2. гравитон 2, декември, 2008 / 14:49

    Е на това му се вика: полезно и приятно!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s