Чувствам се късметлия!

Добре известната фраза от популярна интернет търсачка е напълно валидна за мен! “Чувствам се късметлия!”

Спечелих награда от игра, организирана в блога на Smiling Justine Toms. Още повече ме радва, че и тримата присъствали на тегленето са блогъри, които чета и много уважавам.

the-dangerous-3

Райна Цветковa, Жюстин Томс и Велян Стайков са хора с репутация. Блогъри със собствен стил и личности с богат потенциал и широк кръгозор. Не ги четкам, защото спечелих подаръче. Това си е мое мнение, което съм изградил с времето (реално чета блогове от 1 година, но свестните хора си личат дори от първия разговор).

Пускам се по плоскостта на размислите за късмета, наградите и игрите на щастието. Като върна лентата назад – печелил съм много награди…

Видеокасетки с голове от световни първенства, калъфи за CDта, книги, енциклопедия, миксер, шейкър, фланелки, футболен шал, билети за кино, билети за концерт. Имам една сериозна парична награда в миналото.

В определен период, печелех горе долу по една пица Victoria седмично за обяд в офиса – благодарение на радио FM+

Каква е тайната на успеха?

Да бъдеш себе си.

В момента, в който си помислиш, че можеш да експлоатираш късмета си – всичко е обречено. Тръгнеш ли да се стремиш към лесни пари, материални облаги и домогване… си се хванал в примка!trap

Нали знаете принципа на капаните… дърпаш в началото плячката и нищо не се случва. Даже може да си гризнеш парченце. Но щом дръпнеш по-силно – капанът щраква. Тряяяяяяяяяяс.

И няма измъкване. Вкарваш още пари, още време, още усилия…

«За да се измъкна», «За да покрия загубите», «Само този път да спечеля и се отказвам». Това са извинения. Думи на обречен човек, чиято съдба е да преследва щастието.

Аха, да го хване и то се изплъзне… Защото щастието не може да бъде опитомено с пари и благинки…


Снимки:

Smiling; marblegravy

Advertisements

4 thoughts on “Чувствам се късметлия!

 1. Rayn@ 8, януари, 2009 / 14:49

  Уважаеми г-н Рашев, пожелавам Ви през цялата година късметът да Ви спохожда. Благодаря за хубавите думи. Щяхме да се радваме ако присъствахте лично снощи на тегленето на наградите (бяхме обявили часа и мястото). С най-добри пожелания за щастлива нова 2009!

 2. Teri 8, януари, 2009 / 14:49

  Честито! Много мъдри неща си написал. Наистина, тайната на успеха се крие именно в това, да не забравяме кои сме и да не се мъчим да бъдем някой, без да сме. Жюстин я познавам отдавна и много я уважавам. Пожелавам ти късмета да продължава да те спохожда и занапред! С този начин на мислене, съм сигурен, че ще стане.
  P.S. и благодаря, че ползваш уха 🙂

 3. Justine 8, януари, 2009 / 14:49

  Петър, поздравления и от мен! За мен наистина е удоволствие – обичам да подарявам и се радвам на всички, чиито имена изтеглих снощи.

  Успешна година и все така да сте себе си!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s