Тази седмица научих …

o

Няколко поуки, до които достигнах тази седмица…

Научи рожденните дни на своите колеги! Идва човека да ме черпи с бонбони. Какъв е поводът? Рожден ден. Проява на внимание и загриженост е да посрещнеш рожденника в офиса –  с поздравление. Ако не можеш да помниш, използвай помощни средства като софтуер за рожденни дати, напомняне от календара на телефона или драсване на датите на хартия!

В твой интерес е да си настоятелен! За съжаление в България, много от служителите не си дават прекалено зор. Нужно е да бъдат проверени, прозвънени или притиснати за да се придвижват задачите с желаната от Вас скорост. Оставени на самотек, нещата се развиват или бавно или в негативна насока.

3 (три) седмици оторизиран сервиз на Nissan очаква потвърждение за покритие на ремонтна дейност от Евро Инс. Застрахователното дружество твърди, че няма проблем – ремонтът може да бъде извършен и след това да се направи финален оглед и оценка. Така двете страни си прехвърлят отговорността, а аз седя и чакам. Накрая след обстойна проверка на случая се наложи да ходя лично до застрахователите, за промяна на сумата във възлагателното писмо.

Важно уточнение: бях придружен от представител на лизинговата компания, който съдейства за разрешаването на казуса. Това ме довежда до третата поука за седмицата.

Винаги е добре да имаш специалист под ръка. Така има голяма вероятност да получиш добро отношение и скоростно развитие.


Снимката на жабчето е от тук.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s