Невероятната история на едно тоалетно казанче

trash-society

Смяна на тоалетно казанче. Няма му нищо на старото, работи си. Обаче, времето оказва негативно влияние на повечето предмети. Особено на пластмасовите…

Замислих се какво ще се случи със старото казанче. Ако го изоставя навън, на студено и в мрака. В компанията на новите кофи на общинска фирма Искър, казанчето ще прекара нощта.

На сутринта ще дойде голямата оранжево синя машина. Ръцете на служителите на “Чистота”, ще го пренесат в тясното пространство на боклуджийския камион. На път … на път към ново обиталище. Дали казанчето ще намери покой?! Дали ще намери нови приятели, събратя или ще бъде разчленено на съставните си части?

Нямам представа.

Но съм убеден, че обществото ни е консуматорско. Купува новото, нарадва му се и айде на боклука. За изминалите 100 години, човечеството е замърсило планетата неимоверно повече от поколения в период от хиляди години!

Не е нужно да показвам доказателства. Вие знаете какво имам предвид…


Моят призив е да сме по-внимателни с боклука си. Лесно е да се обвинява кмета, общинските фирми, липсата на завод за рециклиране. По-трудно е да не мяташ безразборно боклуци, да пазиш природата, да мислиш за бъдещите поколения. Но, по-трудното е по-добро!

Може да не мога, да спася света;

но знам, че което мога, е себе си да променя!

група „Глобален Минимум“


Снимките са от тук

Реклами

2 thoughts on “Невероятната история на едно тоалетно казанче

  1. Цветана 10, март, 2009 / 14:49

    Трудно е… В един момент човек се оплаква, че снегът по улицата, през която минава, не е почистен, а в следващия момент си изхвърля фаса от цигарата на метри от кошчето за боклук. В тази посока на мисли едно нещо ме изуми и зарадва изключително много: бях на ски училище тези дни и учителят, след като си изпушеше цигарата, прибираше фаса си в джоба. Колкото повече такива хора има, толкова по-добре. От оплакващите се голям смисъл няма.

  2. Георги Димитров-Амперабг 6, януари, 2017 / 14:49

    Приятелю имам решение на проблемът : http://www.amperabgpatent.com , което има и Норвежки сертификат за „ЗЕЛЕНА ИНДУСТРИЯ “ , но се иска воля за масово внедряване. Тези казанчета ги изработвам с 99 % рециклирана пластмаса…ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ -99 % прециклирана пластмаса и нито ГРАМ ПЪРВИЧЕН МАТЕРИАЛ… Тези казанчета НИКОГА няма да ги изхвърлят хората…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s