Възкресение – излез от гробницата!

dtcchc

Завърнах се от вдъхновяващо пътешествие до Германия. 

За втори път в рамките на една седмица празнувам Великден, след като католическия свят отбеляза Възкресение Христово на 12 Април.

Тъй или иначе, значението на празника е далеч по-високо от просто спазване на дати или обичаи и традиции.

Възкресението на Исус е победа над смъртта.

Възкресението на Исус е успех в битката с греха.

Възкресението на Исус е тържество на вечния живот.

Какво ме засяга това мен, днес?

В  Библията ясно се подчертава, че идването на Месията на земята, разпъването му на кръст и последвалото възкресение е подадена ръка към хората на земята – подарък лично за мен!

Ефесяни 2 глава, стихове 4-7

‘’ Бог обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си;

ни съживи заедно с Христос (по благодат сте спасени) и като ни възкреси заедно с Него, ни сложи да седим с Него в небесни места, в Христос Исус…”

 

Моето желание е българското общество да бъде възкресено!

В момента ситуацията е тежка, мъртвешка. Няма да ни оправят евро фондовете, политиците, способностите, сръчността или находчивостта ни.

Само ГОСПОД има силата да даде нов живот на замървелите души. Той извърши възкресението на Исус преди 2000 години, Той предлага своята сила днес. Нужно е само да признаеш, че не можеш сам/а да се измъкнеш.

Правилният път е да се покаеш, да се обърнеш от грешките и недостойните неща в живота ти. Както платнището, което обхваща мъртвото тяло – греховете подтискат, задържат, задушават.

Приеми Исус Христос за Бог в живота си. Това ти гарантира безценен подарък, който получаваш даром. Спасение от греховете и нов живот. Живот пълен със смисъл, радост, мир и щастие.

 

 

ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА! Какво ще направиш ТИ по въпроса? Излез от гробницата! Навън те чака свобода и светлина!

 

 

 

 

Връзки:

Какво публикувах миналия Великден?  

Advertisements

7 thoughts on “Възкресение – излез от гробницата!

  • bulpete 18, април, 2009 / 14:49

   Пиша на български, за българи. Иначе тенденциите са си глобални. Но не искам да звуча, като някакъв светец, който видиш ли е перфектен. Точно обратното, имам огромна нужда от помощ свише за да продължавам напред…

 1. ludipari 19, април, 2009 / 14:49

  Великден е без каквото и да било значение за сериозните, интелигентните, просветението хора.

 2. Людмил 19, април, 2009 / 14:49

  Както великият апостол Павел каза: благовестието е глупост за гърците и съблазън за юдеите, но Божия сила за избраните 🙂
  Но от изказването на сериозния, интелигентен и просветен по-горе се потвърждава отново факта, че светът е обърнат с главата надолу. Днес се цени пошлото, гротескното, почитани са глупавите и невежи хора, изкуството, което се харчи е от типа „чалга“ или кич. А вечните ценности, които времето и културата не могат да изтрият, си остават недостижими за слепите.
  Поздрави за поста Пепи 🙂

 3. Стефан Димитров 21, април, 2009 / 14:49

  Възкресение Христово е триумф на Божията любов към човека. Там на кръста бе извоювана победа – над греха, смъртта, посредтвеността, злото… Жалко, че човека, считащ себе си за „сериозен, интелигентен и просветен“, продължава да отхвърля тази милост с пренебрежение!

 4. Анонимен 14, август, 2009 / 14:49

  Надеждата за възкресение и един живот в новия свят на Бога тук на Земята е нещо , което променя смисъла на живота ни още сега.Знаем че живеейки в последните дни живота става все по труден и изпълнен с предизвикателства.Сатан и неговите демони за в областа на Земята и търсят кого да „погълнат“.
  Дано повече хора , да осъзнаят , каква награда имат , ако приемат срасителната жертва на Исус и вярата в нея да ги промени.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s