Водопадите при Крушуна

1

В периода на шест почивни дни, няма как да не изляза на пътешествие. Извън рамките на рутината, извън познатото, извън София.

enjoint

От многото привлекателни кътчета на българската природа, избирам район Ловеч, с. Крушуна – водопадите в областта Маарата.

29198

Дано времето е хубаво и да имам възможност да щтракна някоя снимчица. Така или иначе, публикувам няколко кадъра, заснети от хора с майсторство и желание.

img_1592d

От събралите се почивни дни, тази екскурзия ще запомня. Излежаването в къщи, седенето пред екран и мързелуването са почивка за тялото, но не толкова полезни.

mobby_dick

Пък и поговорката “От сън спомен няма” според мен е вярна. Друго си е едно приключение, в приятна компания до приказни места.

kril-velchev

А иначе, през изминалата седмица разсъждавам за феномена на почивните дни. Как всеки човек при първа възможност се маха от София. Заминава се на село, при роднини, на екскурзия или просто “по чукарите”.

kristina-milovska

Дали това е бягство от реалността на големия град. Всички се оплакват, всички са недоволни, ама нямат избор. Остават в столицата заради по-добрите финансови перспективи.


mobbydick2

Извинявам се, не всички. Има хора, като Тишо например, които са решили, че начина на живот е по-важен от количеството банкноти в портфейла. Има хора, които след известен период на приспособяване към Софийската действителност, решават, че тя не е за тях. И заминават.

martin-dimitrov

Това са стъпки на смелост, нестандартност и индивидуалност. Аз, за момента не бих се решил на такава стъпка. Отчасти, защото обичам града си и все пак намирам красивото… Но, човек не знае, какво ще е бъдещето…

pleveninfo

Е, все пак бих искал да попитам: Имате ли познати, приятели, роднини напуснали София? Не за да търсят повече доходи в чужбина, а за да живеят в някой град/селце в страната. Заражда ли се тенденция за отдръпване на хората, обратно към провинцията?

МОИТЕ ЛИЧНИ СНИМКИ ОТ ВОДОПАДИТЕ

ЗА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАЛИ ДА

ГИ ВИДЯТ !!!

Maarata waterfalls, Krushuna village

logoГласувам статията като свежа

Снимките са от Panoramio

Автори: Mobby_Dick;  enjoint;  Evgeni Dinev;  Adriana K.;  Kiril Velchev; Kristina Molovska; Martin Dimitrov;  pleveninfo

Advertisements

6 thoughts on “Водопадите при Крушуна

 1. hormonche 4, май, 2009 / 14:49

  Хмм интересен въпрос. Не знам обаче дали мога да коментирам по него, защото съм се махнала от София като много малка, а като голяма не искам и да чуя за нея… за мен това не е град, а сбирщина от села – сори за израза да не се обиждат „софиянци“, това е лично мое мнение 😉 Сега искам да кажа, нещо във връзка с водопадите – великолепно е там, но тези снимки са обработени на фотошоп, затова ще се радвам да покажеш нещо по-реалити 😉 Пък, ако наистина е толкова красиво, ще чакам да го предложиш в конкурса за най-вълнуваща 3-дневна екскурзия из България 😉

 2. Анонимен 4, май, 2009 / 14:49

  По мои наблюдения рядкост са хората, които си тръгват от София. Все още в столицата се търси по-добра работа и интересен живот. Това е жалко за многото хубави градове из цялата ни страна, чийто ценни местенца се нуждаят от възраждане, от млади и идейни хора. А е възможно и да се лъжа. Но при моите познати и приятели в София тенденцията е друга – да си работят в София, но да живеят в селата около нея. Трафикът така или иначе не може да бъде избегнат, поне да се гледа зеленина и да се диша чист въздух в извънработно време. Със семейството ми също имаме подобни планове.
  А тези водопади изглеждат невероятно красиви!

 3. Митко К. 5, май, 2009 / 14:49

  Нужно е да видиш и Дуршинския водопад, до х. Копрен.. Райското Пръскало, х. Рай…
  Тук в Добруджа водопади няма, но е проровядвал апостол Андрей

 4. Стефан Димитров 7, май, 2009 / 14:49

  Мисля, че тенденцията е по-скоро хора да идват в София, заради възможностите за работа, които столицата предлага. Макар че имам и познати, които не успяха да се установят тук – не намериха подходяща работа и не издържаха на високите наеми – та се върнаха в родните си градове. От която и страна да го погледнем, столицата все още дава много възможности за реализация и поради това е притегателно място за много хора.

 5. Любомир 7, януари, 2011 / 14:49

  Аз съм 1 от мн. случаи на българите излезли от града на трафика-София. Имам и приятели които също, като мен дойдоха в Бургас – невероятен град, хем индустриален, хем туристически и в същото време спокоен, компактен… е спрямо софииското плато :)))!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s