Религия?

Азиатците и африканците възприемат религията като най-важното нещо в ежедневния им живот, а най-малко значение тя има за европейците, показва проучване, цитирано от АФП. 99% от населението на Бангладеш са съгласни с възгледа, че религията е важна част от ежедневния им живот, следват Пакистан, Афганистан, Джибути, Сиера Леоне и Сенегал. Само 20% от жителите на Норвегия смятат, че религията е важна, следвани от Франция с 25%, Великобритания с 29% и Холандия с 33%. „Процентът на хората, които заявяват, че религията заема важно място в живота им, е много по-голям в Канада (45%) и САЩ (67%)…, отколкото в европейските страни“, показва проучването, осъществено от Галъп и Coexist Foundation. /БГНЕС /

w

Разликата между религия и вяра? И още по-важно: вяра в кого?

Advertisements

8 thoughts on “Религия?

 1. Таня 18, май, 2009 / 14:49

  Не съм ходила в Африка все още :), но определено азиатците са много вярващи и държат страшно много на религията. Ще ви дам прост пример – всичките ми роднини ходят почти всеки ден в храма, за да запалят свещи. На 15-то число по китайският календар, задължително се ходи в храма, ако се налага си зарязват работата. Аз съм християнка, вярваща съм, но в рамките на нормалното. Според мен тук хората прекаляват. Не мисля, че като ходят всеки ден в храма са по-вярващи от мен, която ходя в седмицата или в месеца веднъж… Не е важно, колко често го показваш, а дали вътрешно си вярващ. Според мен само делата ни могат да покажат дали и колко сме вярващи, защото и мафиотите ходят на църква, но според вас те вярващи ли са? Ако да, в какво? В парите и власта или в Господ?

 2. Toshka Bosheva 18, май, 2009 / 14:49

  Според мен религията е за непросветените хора или тези ,които обичат да бъдат манипулирани,или духовно мързеливите.Защото ,ако човек търси и се интересува няма начин да не стигне до истината.

 3. ludipari 18, май, 2009 / 14:49

  Религията е най- добре организираното мошеничество в човешката история, а църквата е акционерно дружество за експлоатация на човешката глупост.

  • Анонимен 18, май, 2009 / 14:49

   Господин „Луди пари“…жалко е за вас, че мислите така за Църквата, защото числото на свидетелствата за това, което направи Исус на кръста за нас и за Неговото спасение и освобождение в живота на тези, които са повярвали в Него, както и броят на Неговите последователи са много повече от тези за вашите обучения! А Църквата е неговата Невяста, за която Той ще дойде един ден! Но слава На Господа, че Той дава шанс на всеки един от нас до края на своя живот да повярава в Него! Дано това стане и вашия живот!

 4. Румяна Стефанова 15, август, 2009 / 14:49

  Исус ни спаси от наказанието за греховете ни, а то е вечна смърт и мъки в ада. Ако някой мисли, че това не е спасение, значи е невеж и няма никакво отношение към Бога. Всеки човек е грешен по природа, и греховете, които човека върши го водят неминуемо къма ада. Ако човек не осъзнае, че това е истина и че Бог го наказва за собствените му грехове с цел не да го унищожи, а да му покаже кое е добро и кое – лошо, за да се покае всеки човек и да се спаси чрез вяра в Исус, то тогава човек наистина е заблуден и той шеметно пътува към ада. Моля се за всички неспасени хора, които смятат Исус Христос за обикновена личност, а не за Божи Син и Спасител на човечеството, за Изкупител и Утешител, каккъвто сам по Себе си Той е – да осъзнаят нуждата си от Спасител и да се отвърнат от греховете си, за да бъдат помилвани от Господа и спасени завинаги! Амин!

 5. Румяна Стефанова 15, август, 2009 / 14:49

  Исус Христос е Божият Син и Той умря, за да ни спаси от греховете ни. Какво означава това? Всеки човек е грешен и поради греховете ни би трябвало да бъдем осъдени на вечни мъки в ада. Но ние имаме шанс! Ако се обърнем от греховете си/крадецът – да престане да краде, сребролюбецът – да престане да трупа богатства, а да се замисли за хората около него и да помага на бедните, а не парите да са цел на живота му; мързеливият – да се хване за работа; прелюбодеецът – да се покае и обича само жена си/мъжа си и т.н./ тогава Бог ще се смили за нас и ще ни прости и няма да ни накаже. Ако нямаме сили да скъсаме с греховете си – нека се молим на Исус – Той ение, без вяра в Ису – няма вечен живот, а има вечна смърт и отделение от Бога!

 6. Анонимен 24, януари, 2010 / 14:49

  slava na boga koyto vyarva v isus ima ve’en givot upovavayte se na bog tova e istinata pityat e edin ispasenieto slava na boga amin

 7. Благодаря ви за статията, често посещавам блога ви и винаги оставам доволна от начина по който ни предавате информацията и мненията си.Има дадени народи които са силно вярващи и държат на всяка една традиция да бъде спазена на сто процента да не говорим, че някои се молят по няколко пъти на ден и независимо какво правят спират за да се помолят.Това е голямо уважение към всевишния и енергията която е около всеки един от нас.Не съм била на място като Африка, но знам че има както богати части така и изключително бедни, които живеят голи и боси под слънцето както се казва, но са винаги усмихнати и доволни от живота си,което е жалко като се видим ние , имаме всичко и пак недоволни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s