Талисмани

САЩ- Гана бе първият мач от фазата на елиминациите, който наблюдавахме заедно. Дойдоха 17 човека, почти всички симпатизираха за американците. След продълженията победи по-добре подготвеният африкански тим. Присъстващите предвкусиха от емоцията на предстоящите осминафинали.

На почивката гледахме кратко филмче от сайта на FIFA за града домакин- Рустенбург. В последствие презентацията ни върна назад в годините до 1966г. Тогава за пръв път е представен талисман, емблема на турнира – лъвчето Willie. И от там насетне, вече 12 първенства си имат някаква емблема, талисман на световното първенство.

ZAKUMI е игривото леопардче, което властва по терените на Южна Африка. Малко повече информация, какво означава името Zakumi ще откриете в презентацията…

 

А пък с присъстващите поговорихме на темата за талисманите и амулетите. Доста често, хората, които се оправдават с липсата на късмет прикриват своята неспособност да се справят със ситуацията.

В Псалм 139 от Библията пише за Един, Който знае бъдещето ни, още преди да сме се родили. Бог е в контрол и управлява идните дни на тези, които уповават на Него. За това какъв е смисълът от джунджуриики, които да носят късмет…?

Вие имате ли талисмани?

<<< НАЧАЛОТО: Първите събирания за гледане на мачове

 

<<< Камерите на терена: виж кой те гледа?


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s