Господ да те изцели, Стенли!

Само за 24 часа целият спортен (и не само) свят изрази своята съпричастност към Стилиян Петров. Дори хора, които не се интересуват от футбол, знаят за борбения характер, джентълменския дух и пример на поведение и извън терена на българския капитан. Подкрепата за един истински човек идва от всякъде, след като бе потвърдена диагноза за левкимия.

Когато си известна личност, биваш следен какво говориш, как постъпваш, какви са мотивите и убежденията ти. А на всичко отгоре и жълтите вестници пишат неверни неща и слухове. Смята се, че заради такива писаници – Стилиян не промълви една дума пред български медии цели 55 месеца. Той винаги е бил и ще бъде силна личност. Надявам се обаче, че този път медиите ще го подкрепят. Не само за ден – два. При смъртоносни болести, постоянството, упорството и добротата са жизнено важни. Да не забравяме и спокойствието и душевния мир. Затова се надявам журналистите да не се втурнат да звънят на мобилния му за интервюта; или да преследват българина и семейството му за да изкопчат няколко думи…

Независимо дали е известна личност или не, всеки има нужда от подкрепа. Всички сме човешки същества, които се влияят от обстоятелствата, от диагнози, но и от жестове на любов и подкрепа. Когато животът е в опасност – известността, парите и славата избледняват като маловажни детайли. 

В момента, имам още двама познати, които се борят за живота си. Две майки, две съпруги, които получиха диагноза рак. Молитвите ми  към Бога са и за тях – дано Моника  и Ади да живеят дълги години. Защото колкото и да повтаряме, че положителното мислене помага – в такива моменти оставаш да разчиташ на милост Божия.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s