Защо отново избрахме почивка на море в Гърция?

Заглавието е малко подвеждащо. Тази година част от почивката ми бе и на планина и на море. Няколко дни семейството ни бе в родното място на съпругата ми. Там, в полите на Огражден, до македонската граница жегите бяха поносими.

По примера на петричани, решихме да пътуваме до гръцкото крайбрежие. Без резервации, без нощувки. Закуската и обядът се осигуряват от местната баничарница. След около 140 км. от Кулата, за малко повече от два часа и ето, ето го морето…

Сутрин около  10 часа сте на плажа. Няма жива душа все още. Гърците имат навика да идват на плажа по обяд. Така можете да си изберете спокойно местенце, дори на първа линия. Поръчвате кафе, носят ви в добавка безплатно минерална вода. Така за няколко евро имате и чадър и шезлонг и два стола и напитки. 

Съблекалните и тоалетните са безупречни, а безплатен паркинг за 500 автомобила осигурява и сянка за автомобила ви. За любителите на спорта има достатъчно открити пространства за плажен тенис. През 500 м. има игрища за волейбол, които са оградени с мрежи и снабдени с маркучи с вода срещу парещия пясък. 

В топлите дни температурата бе 35-36 градуса, но морския бриз създава поносима атмосфера. Връщането обратно към България е за предпочитане след 18:00 часа, защото в ранния следобед термометрите измерват над 40 градуса.

Да не забравяме и чистотата по плажа и във водата. Гърция е страната с най-много плажове с титлата „син флаг“. Доказателство за това са и рибките, които плуват в плитките води, около краката ви…

Това е рецептата за евтино изкарване на гръцкото крайбрежие. Важно условие е да имате роднини някъде по границата на България  = : )

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s