Какво научих тази седмица

Преди 20 дни товарен автомобил с мои стоки катастрофира. На магистралата в района на Хановер, Германия е ударен отзад от немски товарен автомобил. Българският автомобил се удря в мантинелата и на асфалта се разпиляват стоки. Шофьорът бе в кома 1 ден, но слава Богу се оправи. За услугата на извозване на влекача, събиране на разпилени стоки и складиране до изясняване на случая, бяха поискани 23 890 Евро.

Без заплащане на сумата, не позволяваха да се вземат стоките от репатрационен склад. По закон, застрахователите на виновния автомобил трябва да покрият щетите и финансовите искове. Това, обаче става след дълго време на процедури и разследване.

Последните 7 дни прекарах в десетки телефонни разговори, имейл и факс кореспонденция между застрахователи, фирма за складиране и клиенти. Изводът ми е, че колкото и подредена държава да е Германия, няма голяма координация в такива катастрофални случаи. Препращах документация между немски фирми, вместо те да комуникират помежду си.  От дузина въвлечени личности, само 2ма говореха английски. В крайна сметка, който е заинтересован, трябва да е активен.

Качеството си има цена!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s