Кога е краят на света? А след него…

End_of_the_World_

Завихря се голямо очакване на 21.12.2012 Календарът на маите свършвал с тази дата. Учени казват, че не свършва, просто навлиза в друга фаза.

Повечето българи, които чувам да говорят по темата не приемат насериозно края на света в Петък. Мислещи и разумни хора не биха се вманиачили в свършека на земята поради парче камък на народ изчезнал преди хиляди години. В коя сфера, човечеството днес се е съобразявало с народа на маите, че да приема за даденост датата 21.12.2012?
Един разумен човек би признал, че не хората определят дати и времена. Хората сме само лъх и прах във вятъра. Ние сме толкова незначителни и малки, че е жизнено важно да сме наясно с преходността си.

Човечеството безспорно влияе на климатичните промени. И то в негативен аспект. Но истината е, че висшата сила – Бог е определил съдбата на земята и хората. В Библията, в книгата Откровение пише за предстоящи бедствия и катаклизми. Ще настанат тежки времена за човечеството, в които хората ще се настроят едни срещу други.


Вчера гледах предаване за хора, които се подготвят за края на света. Запасяват се с провизии – над 400 кг. с храна, камери за наблюдение, оръжия, камуфлажни дрехи и скривалища.
Смятам, че най-добре подготвените ще са тези с вътрешна сила – вярата. Вярата в Бога дава сила и увереност, за това че колкото и тежко да е – има изход. Християнството ясно набляга на това, че времето ни на земята е за кратко, вечността е безгранична. Затова е важно, къде душата ще прекара вечността…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s