# 1 Как най-лесно да пропилеем живота си?

Бях предизвикан от статия в сп. Мениджър за 40 въпроса, които хората се страхуват да си зададат. Тези въпроси са плашещи,защото рискуваме да ни провокират и нарушат инерцията в живота ни. Ако се замислим честно, бихме открили нуждата от промяна и отправяне в правилна насока.

Предстоящите месеци се очертават стратегически за развитието на страната ни. Поставени сме на кръстопът с няколко посоки, някои от които са задънени улици. Други са с тежки изкачвания, трети с шеметен наклон надолу. Колкото по-честни сме към себе си и околните, колкото по-често си задаваме трудни въпроси, толкова по-малко вероятно е да се „пуснем по течението“. Ще започна поредица от публикации, засягащи 40 трудни житейски въпроса.

# 1  КАК НАЙ-ЛЕСНО ДА ПРОПИЛЕЕМ ЖИВОТА СИ?

zx620y348_1986873                                                                                         снимка: Capital.bg

Като притъпим вниманието си. Като се само-вглъбим и мислим само за себе си. Като ограничим съществуването си на земята само до ядене, спане, шофиране, работа и други естествени нужди. Пропиляването не става изведнъж – това е постоянен процес. Едно методично, почти неусетно изхвърляне на вятъра на време, енергия, възможности, финанси, образование и талант. Така с притъпени сетива опасността от спъване е много голяма.

Освен сетивата за мирис, докосване, вкус, виждане и чуване има и други мисловни и духовни сетива. На тях не бива да се обръща гръб. Колкото повече поглеждаме отвъд себе си – настрани и нагоре, толкова по-стойностен ще бъде живота ни. И няма да съжаляваме, че годините са отлетели и че животът ни е пропилян.

Предизвикателството пред мен стои…

Advertisements

One thought on “# 1 Как най-лесно да пропилеем живота си?

  1. ниталия славчева 28, март, 2013 / 14:49

    Много добре казано!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s